zaterdag 1 september 2012

Shoppen, hoppen en andere indrukken

Dag 3 donderdag 30 augustus. 

We zijn extra vroeg vandaag komt natuurlijk vanwege het tijdverschil! Maken een lekker kopje koffie op de kamer en nemen mailtjes door lezen de krant en nemen de dag door! Na het ontbijt gaan we naar het metrostation op 42nd street waar we een 7 daagse ( 3 daagse bestaat niet meer?) MetroCard waarmee we onbeperkt kunnen reizen. Als eerste gaan we naar Brooklyn waar we iets te laat uit stappen. Het duurt even voordat we de juiste metro weer terug kunnen pakken om daar te komen waar we heen willen. Uiteindelijk vinden we het en komen in het Historic Brooklyn terecht vandaar uit lopen we naar de Brooklyn Bridge waaroverheen we terug lopen naar Manhattan.
Brooklyn Bridge met op de achtergrond de new WTC
Vanaf de Brooklyn Bridge heb je een prachtig uitzicht over het zuidelijk gedeelte van Manhattan en je ziet de  nieuwe Word Trade tower verreizen. Het is een mooie wandeling en het is schitterend weer. Eenmaal aan de overkant rusten we even uit in het parkje tegenover City Hall.  We lopen richting Century  21 om effe lekker t shoppen.  We krijgen de smaak te pakken en besluiten de metro te nemen richting Macy's en Old Navy's . We zijn in de buurt van Penn station vanwaar we zondag met Amtrak vertrekken naar Washington. We kijken alvast hoe het allemaal moet en hoever het lopen het is vanaf ons hotel tot aan het station. Het is zo dichtbij dat we voor dat stukje geen taxi hoeven te nemen. We lopen al de hele dag en gaan op zoek naar een restaurant die we vinden op 42nd BBBq restaurant we eten ons tocht al rond buikje nogmaals rond. Rondkijkend in het restaurant zien we dat het nog met meer kan! Wat er allemaal op de borden ligt en wat daar achter op de stoelen zitten daar zijn we toch niets bij! (al vinden zelf van wel) We gaan moe maar voldaan terug naar het hotel waar de luiken om 22.30 uur dicht gaan!



Dag 4 vrijdag 31 augustus.

We zijn weer vroeg op en na het ontbijt nog even aan het werk geweest voor de  baas. Toch handig die free Wifi in het hotel hiervoor maar eigenlijk niet de bedoeling. But I know myself.... Can't cut loose from Work! Een halfuurtje en we kunnen verder met het doornemen van de planning van vandaag. We hebben een drukke dag voor de boeg en gaan dus snel op weg naar downtown Manhattan. We stappen uit op Cortland St  en lopen richting Wall St , Trinity church naar hoek Albany & Greenwich St waar de ingang is voor de 9/11 Memorial Site is. We hebben de free tickets thuis al via het internet besteld voor de 11.00 uur maar we mogen er al in. De controle is streng.... niet zo gek eigenlijk want in principe ben je een potentieel doelwit! Er zal maar weer zo'n gek tussen zitten die iets tegen de Amerika heeft en dit symbool wil aanvallen.

The New WTC
Eenmaal op de Memorial Site word je toch wel weer stil als je denkt wat er hier die dag allemaal is gebeurd. Dat staat op ieders netvlies nog wel gebrand. als je dan al die namen leest aan de zijkant van de Reflecting pool ben je benieuwd wie er achter die naam zit en dat hebben ze prachtig opgelost. We maken een foto van een naam met de bedoeling dat later op het internet op te zoeken maar dat hoeft niet want aan een muur heb de je mogelijkheid om de naam in te typen en alles over die persoon verschijnt in beeld! Ik moet nageven Amerikanen doen heel veel moeite om hun "helden & gevallenen" te eren en hun nagedachtenis vast te houden. We lopen rond over de site die nog niet helemaal af is maar ineens dringt het tot je door dat dit een nieuwe toeristische attractie is geworden net als de Twin Towers destijds!
"actualy nothing changed"!

Na een klein uurtje lopen we via de 9/11 Memorial Site shop weer naar buiten en lopen richting Batterey Park met een view op Lady Liberty (Vrijheidsbeeld)
We drinken een kop koffie natuurlijk bij Starbucks en nemen daarna de metro richting Times sq op zoek naar sokjes zonder naad want mijn voeten doen zeer omdat ik precies de naad voel en dit drukt aardig op mijn kleine tenen. Het bemoeilijkt het lopen aanzienlijk. We slagen er niet in en we gaan terug naar het hotel om ons om op te frissen en om te kleden voor het avondprogramma " the US Open 2012.


We gaan met de metro vanaf 42nd st met express 7 naar Flushing. Het wordt een helse en hete rit. De wagon is volgepakt en de temperatuur stijgt naar ongekende hoogte en de rit duurt ook nog eens lang. Het water loopt me van alle kanten uit de poriën. Gelukkig staat er bij het Billy Jean King Stadium een heerlijk briesje en we drogen daar snel weer van op en gaan op zoek naar water...
Het is een hele beleving het bijwonen van zo' n tennismatch. Een bonte stoet van "dure dames & heren, plebs en wannabee's" gaan aan je voorbij. Waar we zelf tussen horen weet ik niet ... ergens tussen in, denk ik. Even na 18.00 uur mogen we het terrein op van het Arthur Ash Stadium we lopen even rond en kopen voor Freddie nog een cap met het logo van The US Open. We kopen nog een " large cup of coffee" , met de nadruk dop large! En gaan daarna op zoek naar onze " seats". We hebben niet in de gaten dat we eigenlijk al bij dé goede ingang staan en lopen daarom onnodig het hele stadion rond om uiteindelijk op het uitgangspunt weer uit te komen. Maar goed enige beweging is niet slecht want we zitten denken we toch een lange tijd naar de match te kijken, toch? Achteraf is het maar 1,5 uur toen had Andy ( Roddick) al gewonnen. Om iets over 19.00 uur begint de wedstrijd nadat eerst de spelers geïntroduceerd zijn.
Het publiek is duidelijk voor Andy en niet voor de Australiër Tomic! We zien nu ook wat er allemaal tijdens de " breaks" gebeurd. Zelf komen we niet in beeld maar wel Nicole Kidman en haar man Keith Urban die ook naar deze wedstrijd zijn komen kijken!  Wat die Amerikanen toch hebben met die luide muziek snappen we niet maar het kan wel wat minder hard!
sitting on the wrong seats @ the US Open 2012
Op een gegeven moment komen we er achter dat we in het verkeerde vak zitten en gaan net op tijd naar onze plekken die gelukkig nog niet bezet zijn! Van hier uit hebben we een nog beter beeld op het center court. Ik ben heel blij dat we dit geboekt hebben het is een keer wat anders en een belevenis. Na de wedstrijd van Andy Roddick vs Bernard Tomic blijven we nog een naar de dames enkel kijken tussen de nummer 1 van de wereld Azarenka tegen Zheng maar die kan ons niet boeien en naar dat gekreun van Azarenka kunnen we niet 2 uur luisteren! We lopen op ons gemak terug naar het metro station om vandaaruit  terug te gaan met de Express 7 naar Times Sq. Om 23.30 uur zijn we weer terug in het hotel.
Moe van alle indrukken van deze dag gaan de luiken al heel snel dicht.



Geen opmerkingen: