vrijdag 31 augustus 2012

@ New York


Na een goede nachtrust in het van de Valk hotel bij Schiphol, hoewel wel om 5 uur wakker geworden vanwege een hele droge lucht veroorzaakt door de airco. De airco maar uitgezet en de balkondeur maar wagenwijd open gezet maar vanaf dat moment krijg je te maken met het lawaai van startende en laag overvliegende vliegtuigen. Het was wel een frisse nacht na een warme dag gisteren in Amsterdam. Gisteren hebben we de honden weg gebracht en dit keer niet naar Bentelo maar wat dichterbij huis nl. In Enschede zelf. Ik heb bij dit hondenpension een veel beter gevoel en ondanks Max zwakke gezondheid laten we hem en Nelson in vertrouwen achter en gaan we met  een gerust hart weg. Toch blijft het een naar gevoel om Max zo achter te laten in deze conditie je weet maar nooit of je hem weer levend terug ziet.. Maar het is maar een week en, zoals ook al zei, we vertrouwen dit pension meer dan waar die ze in het verleden naar toe gingen.
"onze ouwe Max"
Na wat gerommel thuis zijn we zo tegen 12 uur vértrokken richting het Van der Valk hotel bij Schiphol. Een vertrouwd adres en beter dan de het Ibis en die andere die we een paar jaar geleden hebben geprobeerd. Gek je komt er altijd weer terug naar het hotel wat je het beste bevalt  ook al is die duurder maar het voelt beter en ik moet zeggen de service wordt alsmaar beter en de auto kun je er ook goed kwijt niet zo krap geparkeerd als op P3. Inchecken in het hotel we krijgen kamer 236 met uitzicht op de parkeerplaats.
"room with a view"
We kunnen ook al inchecken voor de vlucht  dat gaat echt easy zeker nu met de iPad en de free WiFi in het hotel. Dat eenmaal gedaan gauw met de gratis shuttle bus van het hotel naar Schiphol om vandaar met de trein naar Amsterdam Centraal te gaan voor een visit in the big city. Het weer zit enorm mee en het is zelfs lekker warm en druk . We kijken wat rond en nemen een hapje en drinken later koffie in de Bijenkorf voordat we weer terug gaan naar het hotel. Effe opfrissen en gauw bij een chauffeurs restaurant  eten waar we in december ook lekker gegeten hebben. Nog wat  mail ge-checked en beantwoord gaan om 22.30uur  de luiken en dát was de eerste dag.

Dag 2
Deze begon dus vroeg maar we zijn pas om 7 uur echt opgestaan en zo tegen 8 uur naar het ontbijt. Flink huis gehouden want het tientje wat het ontbijt  extra kost moet er natuurlijk wel uit! Na het ontbijt rustig alles weer terug in de koffer gepakt Iinclusief de zeepjes en de lotions!) en om 10 uur met de shuttle bus van het hotel naar Schiphol gebracht. We zijn al ingecheckt dus we hoeven alleen maar de koffers af te geven en het lukt ons om voor dat weekje ook ver ver beneden de maximaal toegestane gewicht te blijven. Samen wegen onze koffers bijna net zoveel als 1 persoon mee mag nemen! Als me dat voor de volgende reis ook gaat lukken?  Maar ja wat in de koffer aan gewicht minder wordt komt bij de reizigers er wel bij ondanks alle inspanningen! We lopen op Schiphol ons rondje langs de tax free shops maar kopen niets maar spuiten wel de Armani en de Hugo Boss op! Onze vlucht heeft in eerste instantie een vertraging van 20 minuten maar dit zal later oplopen tot bijna een uur! Pas om 14.25 uur vertrekken we en zijn we airborne . De captain zal proberen de verloren tijd in te halen ene de vlucht zal dan ongeveer 7.25 uur duren ipv de 8.05 uur die ervoor staat. We vliegen overigens met een Boeing 777-300 ER voor geintreseerden de PH-BVG National Park Wolong ( later even opzoeken waar dat ligt Australië of New Zealand?) we hebben Comfort class seats  10 J/K en dat bevalt ons best. Je kunt wel merken dat we met een bijna nieuw vliegtuig vliegen want de stoelen zijn nog niet doorgezakt ( bijna Delta altijd!) het toilet nog niet gesloopt en in ieder geval bij KLM altijd schoon ( laatste keer bij Delta smerig en werd niet schoongemaakt tijdens de vlucht!) de maaltijd en de wijn  zijn goed te noemen al lijkt het bled  steeds kleiner te worden waarop alles moet staan of ligt het aan de stoelen? Ik kan me niet zetten tot het volgen van het entertainment aan boord. Ik zie de films toch liever op een groot scherm en beperk met maar tot het bekijken van enkele herhalingen van TV series en wat achtergrond informatie.
We landen om 15.35 local time en taxiën ongeveer 10 minuten over het vliegveld heen voordat we bij de gate komen. Voordat we de douane door zijn is het 16.45 uur dat is zeker langer dan in Atlanta of Los Angeles.  Dit zal toch een keer moeten veranderen of wij Europeanen zullen dezelfde strenge eisen aan de Amerikanen als zij ons land gaan bezoeken, toch? Eenmaal de koffers weer in ons bezit gaan we op zoek naar de Super Shuttle. We hebben vooraf geboekt en gelukkig we staan in het systeem. Ons staat enorm lange rit door Queens, Brooklyn en over Manhattan te wachten. Een rit die we niet meer vergeten we zitten midden in heavy traffic. Een combinatie van een All Amercan Footbal game , the US Open en het normale woon - werkverkeer vanuit Manhattan richting Queens, Brooklyn etc.
"rechter gedeelte Hotel Hampton Inn Times Sq. South"
e hebben dus gewoon pech en komen zo tegen 20.00 uur bij het hotel aan. Een snelle incheck en gauw de koffers uitgepakt opfrissen en hup richting Times Square.Het is daar altijd druk en bere gezellig. We eten nog een Hot dog bij een hele leuke eetgelegenheid vlsk bij ons hotel nemen bij terugkomst nog effe twee koppen koffie mee naar boven. Aangezien het in NL al ruim ver na middernacht is gaat het hier ook om 22.00 de luiken dicht. Het is mooi geweest!

Geen opmerkingen: