vrijdag 7 september 2012

The way back....it' s over!

Woensdag 5 september.

Vandaag de terugreis. We hebben het mooi gehad, veel gelopen, veel gezien, warm gehad soms te warm en een hoge luchtvochtigheid. Dat laatste verwacht je hier niet zo gauw.  (heeft ook te maken met de aanwezigheid van de , nu tropische storm Isaac) Achteraf gezien is het reizen naar deze beide steden in augustus niet zo verstandig. Beter in mei of juni dan kan het ook wel warm zijn.
Vooraf veel dingen thuis boeken heeft zijn voordelen al kun je soms net zo goed en misschien net zo duur dingen ter plaatse regelen. Als we in de toekomst weer eens naar New York gaan dan boeken we geen Super Shuttle meer. Je kan net zo goed de metro naar downtown Manhattan nemen of ter plaatse transport regelen. We zijn zo langzamerhand aardig bedereven in het uitzoeken ter plaatse van transport van en naar hotel of luchthaven. Ervaringen van andere reizigers kunnen ook nuttig zijn.
Zoals gezegd we vliegen vandaag terug naar Nederland vanaf Dulles Airport een klein uurtje rijden met de bus. We hadden gisteren al uitgezocht vanwaar en met welke bus we moeten gaan.  Ook hebben we ons gisteren al ingechecked zodat we in alle rust vanmorgen alles kunnen doen. We hebben tot 12.00 uur de kamer "so why hurry" . Eerst gaan we uitgebreid ontbijten die we contant moeten betalen omdat de rekening al is opgemaakt en van de creditcard afgeschreven. Ik neem alle tijd om de koffers in te pakken en altijd blijkt dat we toch weer teveel hebben meegenomen ondanks dat voordat we vertrokken een en ander weer terug hebben gehangen in de kast. Van de lange broeken hebben we alleen die aan gehad toen we vertrokken en ik nog een voor het avondeten. (het kan er niet bij mij niet in dat men in dit hotel met korte broek het restaurant in mag!)  Wij doen dat in ieder geval niet! We hadden ook niet verwacht dat het zo heet zo blijven zowel in New York als in Washington. Met die temperaturen houd je wel een korte broek aan. Wel zijn alle shirts gebruikt maar dat is ook niet zo gek met al dat zweten! Wat ik ook nooit meer koop zijn sport sokjes met een naad! Oh wat doet me dat zeer!  Om 12.00 uur verlaten we de hotelkamer en leveren de "sleutels" in. We wachten tot 12.30 uur in de hotellobby en lopen dan naar de bushalte om de hoek van het hotel. Er staan nog meer mensen te wachten om naar het vliegveld te gaan. We stappen in en betalen $ 6 per persoon en dat is een fractie van wat je zou moeten betalen als je met de taxi zou gaan en ook veel goedkoper dan de Super Shuttle. De rit duurt een uur en om 14.00 uur zijn we op het vliegveld Dulles.  We vinden snel de counter waar we onze koffers kunnen afgeven maar eerst printen we de boardingpassen uit. De koffers zijn niet veel zwaarder dan op de heenweg allebei 14 kg! Dit moeten we kunnen volhouden voor de volgende keer! We ondergaan wederom de denigrerende controle van de US bordercontrol. Alles moet uit de broekzakken, riem af, schoenen uit, laptop uit de beschermhoes, iPad maar ook mijn CPAP moet uit de tas, terwijl dit niet hoeft! Dat rotmens gaat ook nog niet eens zachtzinnig met het apparaat om!  Ik kijk haar ontzettend kwaad aan en laat merken dat ik er niet blij mee ben maar zeg wijselijk niets want voordat je het weet slaan ze je in de boeien en kun je ongewild langer in de VS blijven. Maar ze weet in ieder geval dat ik haar in de gaten houd en een andere douane beambte ziet de situatie gelaten aan! Ach het zal nooit meer anders worden en we kunnen het "achterlijk" vinden maar daar veranderen we niets aan maar we zouden de situatie ook kunnen omdraaien, toch? We lopen daarna naar de train die ons naar de vertrek terminal brengt waar we nog even heen en weer lopen een hapje nemen en wachten totdat we kunnen boarden.  

Airbus 380

Naast de KLM Airbus 330-200  (PH-AOB Potzdammer Platz Berlin) staat een Air France Airbus 380 ! We zien hem later vertrekken en dan zie je pas echt hoe groot die is...... One day we will fly in one of these planes!  Het instappen gaat soepel en ze beginnen eens bij de laatste rijen en je ziet dat dit veel sneller gaat dan de vorige keer bij Delta (zouden ze het dan toch door hebben?) eenmaal aan boord blijkt er iemand op mijn stoel te zitten de beste man heeft zich in de rij vergist! We zien dat de stoelen 10 A/B leeg blijven, hoe kan dat nou de avond daarvoor zag ik dat ze bezet waren en nu? De man die voor me zit vraagt aan de stewardess of hij daar mag zitten maar helaas voor hem worden de stoelen ter plaatse verkocht. Ook wij vragen het aan de stewardess en zij denkt dat de stoelen geblokt zijn t.b.v. flying blue members met iets meer miles dan wij! Nou ja dan maar een paar keer op en neer naar Cape Town of LA ;) De piloot vertelt ons dat we iets later vertrekken omdat er een flink aantal wachtende vliegtuigen voor ons zijn maar ineens verlaten we de rij en mogen eerder starten dan de rest, waarom?  Ik  vermoed vanwege te vliegen route en de zwaarte van de kist. De terugvlucht verloopt rustig en dat is een heel verschil met de vorige terugvlucht in december vanaf Atlanta met de maatschappij waar we nooit meer me vliegen Delta!
Van slapen komt niet echt veel want zodra we in de lucht zijn komen ze met drankjes kort daarna wordt de warme maaltijd geserveerd gevolgd door koffie blijft er niet veel tijd over voor slapen want voordat je het weet komen ze weer met het ontbijt die in tegenstelling tot de warme maaltijd niet veel voorstelt. Ook de stewardessen zijn stukken vriendelijker dan die "ouwe tangen" van Delta en niets is hun te veel allemaal gebracht met een glimlach. Kijk dat brengt je klanten terug! Tuurlijk er zullen er ook wel tussen de KLM-ers wel chagrijnen zitten maar wij zijn ze op alle vluchten nog nooit tegengekomen.


Hollandse kust en Hollands weer
Een half uur eerder dan gepland landen we op Schiphol en kunnen het vliegtuig verlaten bij Gate F3 wat inhoud dat we niet ver hoeven te lopen. Het wachten bij de belt op onze koffers duurt iets langer dan gewend maar om 8.15 uur staan we buiten te wachten op de Shuttle bus van van  der Valk. Om 8.45 uur rijden we weg bij van der Valk en zijn om 10.45 uur thuis waar we. Gauw de koffers uit laden en de Hyundai mee nemen om "onze jongens" op te halen.
Het is allemaal goed gegaan met Max want we waren toch wel een. Beetje ongerust toen we ze achterlieten maar vanaf dag 2 ging het al beter met hem.
Ik heb het al eerder gezegd we hadden een goed gevoel toen we ze achterlieten bij dit hondenpension en dat is bij deze bevestigd.... Dus jongens, de volgende keer als we naar..........gaan!

2 opmerkingen:

Traveller zei

Ja! Weet je al waar de volgende naartoe gaat????????

TravelAndy2..... zei

Vermoedelijk een cruise vanuit New Orleans volgend jaar oktober of een Middelandse Zee cruise!