woensdag 14 december 2011

Puerto Quitzal (Guatamala)

Na ons vertrek gisteren vanuit Hualtaco is er een aardbeving in dat gebied geweest met een kracht van 6.2 op de Richter schaal. Het gebeurde pas in de avond locale tijd dus wij zijn daar niet direct mee geconfronteerd. Gelukkig maar! We volgen alle wereldgebeurtenissen via CNN en zijn dus ook op de hoogte dat een stormachtig weer Nederland teistert. Als alles maar goed gaat met het dak. We kunnen het niet veroorloven dat het nu weer gaat lekken op het platte dak. We zullen de berichten van het thuisfront maar even moeten afwachten.


Na alle gebruikelijke ochtendrituelen zijn we vanmorgen maar eventjes aan land gegaan. Je moet tenslotte voet op Guatamalase bodem hebben gezet om te kunnen zeggen dat je er geweest bent. De haven en het achterland ogen nou niet direct schitterend maar niets is minder waar het heeft een schitterend achterland met een indrukwekkende Maya cultuur/ historie en ook de overblijfselen tuigen daarvan. De klederdracht is ook zeer kleurrijk en rijk aan traditie. Elk district heeft zijn eigen kleurrijke klederdracht. Op het moment dat we voet op Guatamalese bodem zetten werden we verwelkomt door een enthousiast spelende muziekgroep die echt goed klonk met vrolijke muziek die je hier ook zou verwachten. We hebben een kleine 2 uur doorgebracht aan land en ook vanuit hier even met mijn moeder gebeld om te laten weten dat alles goed is en dat we niet getroffen waren door die aardbeving. (ze had het nog niet eens vernomen!) Ook na de lunch even de mail ge-checked en terug gemaild. Wonderbaarlijk dat het werk me op dit moment niet interesseert maar ik moet mijn (werk) mail adres wel gebruiken omdat de Windows Live mail niet werkt! Maar ja ik ben ook al op de hoogte gehouden van het wel en wee van de afdeling door een SMS die we midden in de nacht mochten ontvangen...... Nou ja de berichten die ik zag waren nou niet direct dringend...

Freddie ging na de lunch terug naar de hut om even te liggen en tv te kijken en ik ben op het maindeck gaan liggen om wat blogberichten te typen en een afternoon-nap te gaan doen en natuurlijk om wat zon te vangen om 18 uur varen we weg. We zitten op het achterdek en genieten van een lekker kopje thee en met passende muziek verlaten we wederom een Port of Call. Met op de achtergrond een schitterende zonsondergang....Verdere events van de dag...Dinner at eight in the Main Diningroom en een Broadway show uitgevoerd door de vaste groep zangers en zangeressen van je weet wel die fakende...... uit het vorige blogbericht. Uit de hel groep zijn er maar 2 zangers en 1 zangeres die echt goed kunnen zingen. Als die drie mee zouden doen aan American Idol dan zouden ze hoog eindigen. De andere drie denken dat ze kunnen zingen maar alleen door luid te schreeuwen bereiken ze de zaal jammer is dat ze hiermee het niveau naar beneden halen.

Geen opmerkingen: