woensdag 14 december 2011

Corinto (Nicaragua)

We zijn nu over de helft van de reis (althans in dagen) en vandaag zijn we in Corinto Nicaragua. Een enorme tegenvaller en ik adviseer iedereen een excursie te boeken omdat het havengebied en het stadje nou niet direct uitnodigen om daar lang te vertoeven. Wij waren in ieder geval binnen een half uur terug op het schip. Een straat, en markt en een nieuw stadhuis (uit 2000) and that's it.

De ontvangst comite
Stadhuis van Corinto



De omgeving is wel mooi met een werkende vulkaan op de achtergrond in ontzettend groene setting. De meeste passagiers die van boord gaan en die geen excursie hebben geboekt zijn in no time weer terug aan boord en weer terug te vinden aan de pool of in het Lido restaurant in afwachting van de lunch. Ook wij gaan hier weer even zitten om koffie en thee te drinken en daarna de lunch. Oef eigenlijk eten we naar onze maatstaven veel te veel en dit moet er straks allemaal weer af. De 7 rondjes rond het schip die we vanmorgen i.p.v. de 30 minuten in de fitnessruimte hebben gelopen zijn daarvoor ontoereikend een zelfde aantal moeten we in de middag ook gaan lopen anders heeft het geen effect. De rest van de dag brengen we door aan boord liggen wat in de zon op het maindeck of rusten wat uit in de hut tv kijken. Het diner was prima en de comedian die in de Queen's lounge optrad deed zijn uiterste best om grappig over te komen wat bij tijd en wijle ook nog lukte. Een echte onvervalste New Yorker die een mede auteur was aan de scripts van All in the Family en M.A.S.H. dit geeft een indicatie hoe oud de comedian is... dik in de zeventig!


1 opmerking:

Sparklet zei

Hoi Andy,
Wat een bijzondere reis! Neem maar zoveel mogelijk deel aan allerlei excursies. Nog veel plezier en een gezonde thuisreis toegewenst.
Groetjes aan jullie beiden,
Sparklet