maandag 8 april 2013

11 Day French Riviera & Italian Adventure


(ofwel een 11 daagse Franse Riviera en Italiaans avontuur) is onze volgende cruise.



Dit keer niet zo ver van huis. 
We hebben het Paasweekend verschillende cruises bekeken en deze is er uitgekomen. De cruise begint in Barcelona waar we inschepen maar niet gelijk vertrekken. Dat gebeurd pas de volgende dag om 17.00 uur. Zo hebben we mooi anderhalve dag de tijd om Barcelona eens beter te bekijken. We zijn in het verleden wel eens in Barcelona geweest maar zijn toen niet verder gekomen dan de Ramblas. Met het treintje van Lloret de Mar naar Barcelona gegaan en precies op het moment van de siësta aanving  kwamen we aan. Ramblas en het warenhuis El Corte Ingless waren de enige bezienswaardigheden die we gezien hebben El Corte Ingles vanwege de airco. Ik verwacht dit keer wel meer te zien. De cruise gaat dan vervolgens verder naar Marseille en Monaco / Monte Carlo. En dit lijkt me wel zo gaaf.... Lekker decadent! zo vanaf het Cruiseschip Monte Carlo verkennen.
En dan na een enerverende dag lekker thuiskomen in je eigen comfortabele hut.

We zullen van elke aanleghaven een aantal bezienswaardigheden op een "must see and do" lijstje zetten!  Na Monaco gaat de cruise verder naar Corsica, Ajacio en van daar gaat het verder naar Livorno (Pisa)  waar natuurlijk de scheve toren bezichtigd en gefotografeerd moet worden. Dan volgt een volle dag op zee. De volgende bestemming is Tunis. Die hadden ze van mij mogen vervangen of overslaan. We zijn al eens in Tunesie geweest en heb daar geen goede herinneringen aan overghouden! Malta is voor ons een nieuwe vermelding  in het lijstje van bezochte landen. Na Malta volgt Sicilië, Napels (nee ik ben niet van plan om op korte termijn het "hoekje" om te gaan!)  en tenslotte de eindbestemming Rome waar we een extra overnachting hebben geboekt vlakbij het Vaticaan!


En dat voor een overtuigd atheïst!
We hebben een heel mooi, maar duur hotel geboekt.
Tja en daarna gaat het dan weer huiswaarts.....
Maar voor het zover is moeten we nog wel even het e.e.a. regelen om vanaf het vliegveld naar de haven van van de haven naar het hotel en vliegveld te komen.  De vluchten, hotel en cruise zijn in ieder geval geboekt al was dat afgelopen vrijdag niet makkelijk met al die storingen en cyberaanvallen op de ING!!!
Maar gelukkig is alles goed gegaan!


2 opmerkingen:

Sparklet zei

Hoi Andy,
Met veel interesse jullie reisplannen bekeken. Dat ziet er mooi uit!! Het plannen van een vakantie geeft al de nodige voorpret.
Groetjes,
Sparklet

TravelAndy2..... zei

Gelukkig, dankzij de U.S. State department met het negatief reisadvies voor Tunesië, valt die stop ertussen weg en komt Sardinië daarvoor in de plaats, jippie!!