zondag 11 december 2011

2 “Sea day's”

Na het vertrek vanuit Los Angeles hebben we 2 volle dagen op zee voor de boeg. Dat betekent lekker rustig aan doen. Hoewel? De eerste nacht aan boord verloopt onrustig en we zijn vroeg op.


We besluiten om dan maar direct na het “pre-ontbijt'” naar de fitnessruimte te gaan om een halfuurtje te gaan sporten. Het is er echter bloedheet binnen en een half uur is dan ook meer dan genoeg. Na het sporten gaan we ons in de hut douchen en omkleden. Het ontbijt nemen we in het Lido restaurant. De eerste 2 dagen aan boord word je door het personeel bedient i.v.m. de eventuele verspreiding van bacteriën die ziekten kunnen verspreiden. Dit beperkt wel de grijpgrage handjes om teveel op te scheppen. De dagelijkse ontbijten bij ons bestaan meestal uit een omelet of de 'sunny side ups' en vooral veel fruit en yoghurt. Er is een uitgebreide keuze aan soorten thee en ik ben zo'n beetje na 2 dagen door alle heen (die mij wel lekker lijken) Je moet wel oppassen dat je niet teveel opschept anders hebben die dagelijkse bezoekjes aan de fitnessruimte geen enkel effect en blijft de weegschaal alleen hetzelfde aangeven en wordt de frustratie alleen nog maar groter. De rest van de dag breng je door met “exploring the ship” bezoeken van de informatiebijeenkomsten etc. luieren, lezen en vooral de eerste dagen slapen, nog meer en tv kijken. De eerste formele avond aan boord is op de eerste volle zeedag en is niet anders dan de andere avonden met het enige verschil is dat iedereen (nou ja iedereen?) zich echt optut en vooral de Amerikaanse dames zich behangen met allerlei sieraden de ene nog potsierlijker dan de andere. Na het diner gaan we de eerste dag naar een fantastische dans show. Een echtpaar die meegedaan hebben aan de Amerikaanse versie van “So you think you can dance?” en die het gered hebben tot aan de finale... zetten hier een echt mooie dance show neer. Wel een teken dat de HAL wel meer aandacht besteed aan de entertainment aan boord.

De tweede dag verloopt niet anders dan de eerste en voordat je het in de gaten hebt slaat de “sleur” toe. Zo snel raak je aan het leven aan boord gewend. We doen mee aan de "Galley tour" een rondleiding door de keukens van het schip en daar zien we dus waar al die maaltijden bereid worden.


Internetten aan boord is een kostbare, maar vooral frustrerende bezigheid. De verbinding via satelliet is niet de meeste snelle en voordat je het weet zijn er 20 minuten voorbij en heb je alleen nog maar even je mail kunnen checken en 2 blogberichten kunnen plaatsen. Ik plaats de blogberichten maar zolang zonder de foto's en links omdat het gewoon veel te veel tijd kost. Ik heb voor 100 minuten $ 55 moeten betalen en daar zijn na de 1e sessie nog maar 70 van over. Het plaatsen van blogberichten zal vermoedelijk nog maar zo'n 3 x kunnen.

Het avondprogramma van de 2e zeedag verloopt net als de eerste echter geen formal dresscode meer en een show met “crooners” is vooral gericht op het Amerikaanse publiek. De zangers en zangeressen doen hun uiterste best en ze krijgen zowaar de handen op elkaar..

Op het moment dat ik dit blogbericht aan het typen ben ( het is de 5e dag) zitten we in de Exploration Cafe met 2 oudjes waarvan de echtgenoot met de bril in de ene hand en het boek in de anders een lekker tukje zit te doen terwijk andere mensen druk bezig zijn met internetten of een boek aan het lezen zijn. Alles bij elkaar een gemoedelijk sfeertje! Wat eigelijk zo'n beetje typerend is voor een dagje aan boord iedereen heeft zijn of haar bezigheid. Er zijn mensen die de hele dag in het casino hangen of rond het zwembad en er zijn mensen die zich verdiepen in de reis door in de bibliotheek diverse naslagwerken er op na te slaan ach iedereen doet gewoon waar die zin in heeft want aan boord hoeft niets en mag alles (nou ja bijna alles)...





Geen opmerkingen: