zaterdag 5 februari 2011

Beach Boys Bungalows


Wat een blogbericht allemaal wel niet teweeg kan brengen.. Schreef ik laatst een blogbericht over muziek uit de jaren 70, 80 en 90 en onze vakanties op Gran Canaria, dansen in een kooi in discotheek XL enz.. Word me  gelijk de volgende dag de vraag gesteld “goh lijkt het je niet iets om daar weer eens naar toe te gaan?”   We zijn in 2005 voor het laatst een week naar dit Exclusive Gay complex geweest en hadden daar een katterig gevoel aan over gehouden omdat we dachten dezelfde sfeer als van al die keren daarvoor aan te treffen!  Niet dus! Waarom zou je daar dan weer naar toe gaan, vraag je je af? Toen we in 1997 voor de eerste keer naar dit complex gingen stond het nog onder Nederlands beheer. Tom een vriendelijke Brabander beheerde het complex met een bepaalde flair waar iedereen zich thuis voelde. Juist die sfeer bracht ons de volgende jaren telkens terug naar dit complex en het begon een beetje eigen te worden. Met de millennium wisseling waren we daar ook en kregen toen al het gevoel dat de magie was uitgewerkt. Een oudejaarsdiner, bij Valentine’s die voor gasten van Beach Boys geregeld was en waar wij ook aan meededen koste ons toen omgerekend van pesetas naar guldens (waar is die tijd?) 165 gulden per persoon. En wat kregen we daarvoor? Culinaire hoogstandjes "Haute Cuisine"b oftewel mooi versierde borden met  kwartels (weet je hoe groot een kwartel is?) en aangezien ik geen gevogelte eet werd dit mooi door de chef kok opgelost met een groot bord met plakjes chorizo worst mooi opgemaakt met een takje van het een of ander en in een rondje gelegd, ach eenmaal rond met de vork en hoppa het was verdwenen. Het was een 5 of 6 gangen diner maar achteraf konden we nog alsnog langs de Mcdonald’s bij wijze van spreken. Het was me al dat geld niet waard en stiekempjes hoopte ik dat de Credit Card betaling in het  drukke betalings verkeer zo vlak voor de eeuwwisseling de mist in zou gaan omdat men toen nog niet zeker wist of de MilleniumBug wel of niet de kop op zou steken!! We voelden ons toen echt genaaid door iemand waarvan we het niet verwacht hadden!
Toen we op 6 januari 2000 huiswaarts keerden hadden we zoiets van “nou dit was voorlopig voor het laatst” en dit hielden we 5 jaar vol toen de volgende deceptie volgde. Weer hadden we voor een week geboekt  als "tussendoor vakantie"  Inmiddels was Tom allang niet meer de beheerder en Alex de Belgische gastheer was ook van het toneel verdwenen en nu stonden 2 Duitse jongens hun best te doen om de gasten het naar hun zin te maken maar bij ons lukte dat niet echt meer.
Waarom dan weer proberen?
Doen we ook niet!
We gaan wel naar Gran Canaria maar dit keer nemen we een hotel.
Freddie had wat reviews gelezen over het reilen en zeilen van de huidige beheerders van Beach Boys Bungalows en dat stemde me al niet vrolijk en  uitwijken naar een soortgelijk complex had ook niet mijn voorkeur. Aangezien we toch in die tijd weg willen kiezen we nu voor een Riu hotel vlakbij het Yumbo uitgaanscomplex. We gaan op 3 juni met een Transavia vlucht naar Las Palmas en vliegen 7 dagen later weer terug. Het is de bedoeling dat we met de Kerstdagen naar Curacao gaan. We zijn druk bezig om te bekijken wat de beste opties zijn. We zullen nog even moeten wachten met boeken omdat de gidsen nog niet uit zijn en de vluchten en de prijzen daarvan nog niet bekend zijn
Vliegen we met KLM of gaan we ArkeFly eens proberen?
Gaan we naar het Hilton of kiezen we voor het Avila hotel?
Boeken we het allemaal zelf of geven we het uit handen en laten we het reisbureau het allemaal doen?
Wat de doorslag zal geven is de prijs!

Geen opmerkingen: