zondag 12 december 2010

Evalueer wat je in de afgelopen tijd hebt geleerd

Dat is een hele hoop. Ik ben wel blij dat ik de eindstreep nog op tijd gehaald heb gezien  de drukke werkzaamheden van de laatste tijd zowel op het werk als prive gebied. De laatste 3 opdrachten in 1 weekend doen is eigenlijk niet goed, maar het kon niet anders!
Wat heeft 23Dingen me geleerd, nou dat het me weer helemaal bij heeft gebracht met alle ontwikkelingen van de laatste jaren niet alleen op het Web 2.0  gebeuren maar ook het gebeuren in  de (digitale) bibliotheekwereld. Voor alle duidelijkheid  ik werk niet in een bibliotheek maar voor Overijsselse en Gelderse bibliotheken dus een facilitaire taak. Gaande weg lees je over de ontwikkelingen in de bibliotheekwereld waar je in je dagelijkse werk zo 1,2,3, niet bij stilstaat. Natuurlijk weet je van de automatisering in de bibliotheekwereld maar alle bijkomende zaken zoals bijvoorbeeld het gebuik maken van Flickr, Delicious, You Tube en Google Docs etc. en het ontdekken van andere mogelijkheden om het publiek, de klanten te bewegen om gebruik te maken van de Bibliotheek, ja dat was allemaal een openbaring voor me.

Ik kan nu alle onderdelen stuk voor stuk gaan beschrijven wat 23Dingen me nu geleerd heeft of wat ik nu wel of niet ga gebruiken maar dat heb ik per onderdeel al gedaan. Het gaat er nu om wat mijn ervaringen zijn en of ik gebruik ga maken van de onderdelen die we besproken hebben voor  zowel mijn werk alsmede voor privegebruik. Wat ik dus niet ga doen is overal maar een account aan maken om van die ene dienst gebruik te kunnen maken.
Voor wat betreft werk daar zie ik voor Google Docs wel mogelijkheden, een You Tube filmpje over het werk van de Unit zou ook niet gek zijn dan kunnen we eindelijk de Unit eens goed op de kaart zetten. De Unit BMC is binnen de OBD en  bij de Overijsselse bibliotheken een beetje onderbelicht en niet goed zichtbaar! Niet altijd is duidelijk hoe we eigenlijk functioneren of wat ons werk eigenlijk inhoud.  (ben alleen bang dat we acteurs en actrices moeten inhuren! J)
Ik zou dit Weblog kunnen gaan gebruiken om meer aspecten van ons werk te belichten per onderdeel! Ik heb al het een en ander in mijn hoofd zitten om te publiceren. Ik benadruk  het nogmaals  “ik zou dit Weblog kunnen gebruiken”   Ik kan me niet voorstellen dat bibliotheken interesse zouden hebben in mijn privé verhalen. Ik zou dus een apart Weblog hiervoor moeten aanmaken!

Het bloggen vind ik leuk om te doen en ik heb gemerkt dat anderen mijn manier van (be) schrijven ook leuk vinden hetgeen me goed doet. Het is een leuke manier om je gedachten, ervaringen enz. te ventileren. Toch moet je oppassen met wat je schrijft of vrij geeft aan informatie omtrent je eigen persoon. Ik heb in het verleden ervaren hoe anderen daar misbruik van kunnen maken en ook nu weer lees ik bij mijn fellow traveller dat anderen misbruik maken van dingen die hij op het Internet heeft vrijgegeven. Met welk doel zo iemand dat doet is eigenlijk niet te bevatten. Is het rancune, jaloezie of gewoon pesten?
Het zegt eigenlijk meer dan  genoeg over degene die dat geintje flikt dan de persoon die hij  probeert te benadelen!
In ieder geval weerhoud dat me niet om verder te bloggen al ben ik wederom gewaarschuwd!
Ik ga me nu storten op het vervolg van deze cursus voor de doelgroep waar ik zo langzamerhand toe.......



1 opmerking:

TienD zei

Vooral dat bovenste plaatje vind ik erg leuk..
Dus jij vindt ook dat jullie werk onderbelicht is. Onze unit zit met hetzelfe probleem. Vanmorgen nog gehoord van een collega die in de bibliotheek werkt. De 'klanten' vinden dat dus ook. Samen doen? Goed om te lezen dat je het leerzaam vond, ik dacht eerst dat je al heel veel wist. Hartelijk gefeliciteerd met het behalen van je certificaat! Heel flink dat je onlangs je cruise en drukke werk op tijd de eindstreep hebt gehaald.