zondag 5 februari 2012

"Bucket List"

Ooit wel eens van een "Bucket List" gehoord?


Een bucketlist is een lijst die je samenstelt met alle dingen die je in je leven nog zou willen doen. Al je dromen en wensen kun je op deze lijst kwijt. Een soort 'to do-lijstje' waar je ook je gedane zaken/ activiteiten op af kunt vinken. Zo'n lijst kan allerlei soorten zaken bevatten die iemand gedaan wil hebben en het aantal is niet specifiek vastgelegd. Mijn "Bucket List of Life" ofwel de doelstellingen die ik destijds heb bepaald zijn zo'n beetje allemaal bereikt.... huisje, boompje beestje ofwel een lieve echtgenoot, mooi huis, huisdiertjes, vaste baan en elk jaar de mogelijkheid om een mooie reis te maken en zelfs daar heb ik (of we) een "Bucket List" van bestemmingen die we gezien / gedaan willen hebben.
De lijst was natuurlijk jaren geleden langer want we hebben al aardig wat mooie reizen gemaakt en we hadden ook aardig wat "airmiles" kunnen sparen (als we daar wat eerder mee waren begonnen!) Maar goed we hebben nog aardig wat bestemmingen op het lijstje staan. Bovenaan het lijstje staat nu, omdat we de Panamakanaal cruise gedaan hebben, AustraliĆ«! Het lijkt me machtig mooi om de "Harbor Bridge" in Sydney te beklimmen en "the great Ocean Road te rijden, Melbourne en misschien ook nog de Uluru of ook wel Ayers Rock bezoeken. Het lijstje gaat verder met IndonesiĆ«, Java, Semarang. Ik moet toch eens zien waar mijn familie van mijn vaderskant vandaan komt. We zijn al eens in IndonesiĆ« geweest maar dat was Bali en dat was voor mij niet waar mijn "voorouders" hebben gewoond .. Washington staat ook in de Top 5 van het lijstje.. We zouden daar 2 jaar geleden heen gaan maar vanwege het overlijden van mijn schoonmoeder hebben we die reis ge-annulleerd. Het centrum van de macht, The White House, Arlington, het Capitool die willen we gezien hebben het liefst terwijl Obama nog in The White House resideert. Ach als die goed zijn best doet dit jaar en herkozen wordt dan hebben we nog 4 jaar de tijd!  Maui staat ook op de lijst. Toen we in 2006 ons 25 jarig samenzijn vierden op Oahu zeiden we gelijk "hier komen we nog eens terug en nemen dan Maui tegelijkertijd mee!" Japan staat sinds kort ook op de lijst. Het lijkt ons ontzettend interresant land om te bezoeken. We komen regelmatig Jappanners tegen op onze reizen en het valt ons op dat het een zeer bescheiden maar gedecideerd volk is (of zouden ze alleen maar doen alsof?) We zijn nu al 3 keer in Zuid Afrika geweest en we hebben nog steeds geen Wildpark bezocht en we willen toch de Big Five eens in het wild zien! Israel en Jordanie moet toch eens zien waar de oorsprong van Het Verhaal vandaan komt!
Rome & Napels....tja als je die gezien hebt dan kun je..... Misschien kunnen we die combineren met een Middelandse Zee Cruise?
Dubai en de Emiraten staan sinds kort ook op het lijstje. Het lijkt me een ontzettend interressant gebied en hoewel ik eigenlijk helemaal niets heb met de Islam mag dat een reis naar dit gebied niet in de weg staan.
Suriname! Hoewel Freddie daar niet enthousiast over zal zijn wil ik het toch een keer gezien hebben. We hebben dan zo'n beetje alle plekken waar Hollanders in het verleden hun sporen hebben nagelaten bezocht..
Het  Top 10 lijstje
1. Australie
2. Indonesie (Java, Semarang)
3. Washington (done)
4. Maui
5. Japan
6. The Big Five (South Africa's Paul Kruger's)
7. Israel & Jordanie
8. Rome & Napels
9. Dubai & de Emiraten
10. Suriname

1 opmerking:

Sparklet zei

Hoi Andy,

Een indrukwekkende lijst met toekomstige reisbestemmingen. Hiermee kunnen jullie nog jaren vooruit!
Groetjes (ook aan de collega's),
Sparklet