zondag 5 december 2010

Muziek online beluisteren in een sociaal netwerk

Oei! Had me iets anders hiervan voorgesteld. Ik ga mee in het commentaar dat Nico Dijkshoorn geeft. Griezelig precies als alles klopt. Als ik naar een concert ga, de laatste is ergens in de jaren 90 van de vorige eeuw geweest en dat was ons derde concert van Diana Ross in Ahoy…..Joeppie… I’m coming out en ja hoor daar was ze weer in een mierzoete roze jurk… en de fanclubleden die vooraan stonden hadden de avond van hun levern als Miss Ross eventjes naar dat niveau afdaalde… die fanclubleden (wij waren ook een tijdje lid hiervan) konden in de periode na het concert via het clubblad de ervaringen en andere zaken zoals foto’s ed. uitwisselen. Dat was dus een van de eerste niet online netwerken. Dat waren nog eens tijden. Tegenwoordig krijg je dus Last.fm.nl een soort online fanclubblad voor (w)elke artiest… prachtig online muziekluisteren en ervaringen uitwisselen? Hoe… geen idee. Was ingelogd en had een zoekactie naar een artiest ingevoerd die ik wel weer eens wilde beluisteren bijvoorbeeld een groep uit de jaren 70  Osibisa kreeg op een gegeven moment een nummer te horen en ploef   daar was die weer weg en kreeg een totaal andere artiest te horen..
Nog even verder op de site rondgesnuffeld maar niet echt iets voor mij.. ook het online uitwisselen van wetenswaardigheden over een artiest of het bespreken van een concert gaat mijn interesse voorbij. We hebben thuis sinds afgelopen zomer iets waar we meer tijd insteken en dat is Internet radio… een leuk apparaat die in staat is om +/_ 15.000 radio stations over de hele wereld jouw huiskamer binnen te halen. Ook daarop kun je een lijst aanleggen met alle voorkeurzenders die alleen die muziek uitzenden waar jij belangstelling voor hebt. Ik luister nu iedere ochtend, als ik terugkom van mijn ochtendwandeling met mijn 2 viervoeters, naar een Zuid Afrikaans radiostation…te gek! Of zondagochtend  naar een “easy listing” station uit New Zealand of een Jazz zender uit Miami of ’s avonds naar een zender die muziek uitzend uit een bepaald jaar. (voor mij de jaren 70) heerlijk. Luisteren i.p.v. interactief bezig moeten zijn….

1 opmerking:

TienD zei

Mooie uitgebreide beschrijving en vergelijking. Altijd goed om iets te kiezen wat je al kent, in jouw geval Osibisa. 15000 radiostations... hoe mak je daar een keuze uit? Ik wist niet dat het bestond.