woensdag 10 november 2010

Parel van de Caribbean

Martinique de parel van de Caribbean
Vandaag legt de Noordam aan in Fort de France op Martinique een Frans stukje in de Caribbean. Dit is goed te merken als we van boord gaan. Er hangt echt een frans sfeertje en de bouw is ook anders dan op de andere eilanden. Ook vandaag is het een lekker hete dag al is het iets minder vochtig warm. We lopen gelijk de hoofdstraat in richting het winkelcentrum passeren de Kathedraal van Fort de France St.Louis. we gaan even naar binnen en zien dat het echt heel mooi van binnen is met glas in lood ramen. Freddie brand een kaarsje voor zijn moeder die afgelopen zomer is overleden. We gaan nog even verder naar het winkelcentrum en daarna terug naar het schip. De tijd is te kort om meer van het eiland te zien. Om 13 uur vertrekken we weer. We varen langs de kust en zien in de verte, jammerlijk genoeg in de wolken gehuld, Mt. Pele. Een vulkaan die voor de laatste keer is uitgebarsten in 1902 en daarbij het dorpje St. Pierre volledig vernielde en daarmee de gehele bevolking van het dorpje wegvaagde met uitzondering van een gevangene die uitgerekend door zijn cel beschermd werd. Je kunt heel duidelijk zien hoe de lavastroom is geweest. Langzaam varen we weg van het eiland en aanschouwen vanaf maindeck vanuit onze deckchairs hoe we langs verschillende eilanden varen. Waaronder St.  Croix, Guadolupe, St. Barth’s. Na het diner besluiten we
niet te wachten op de voorstellingen voor die avond. We hadden graag naar de Indonesische uitvoering willen gaan maar deze begint pas om 23 uur en dat is veel te laat. Zeelucht maakt je vermoeid en gaan besluiten naar de hut terug te gaan en nog een filmpje te kijken op tv.
De volgende dag staat St. Thomas op het menu....

2 opmerkingen:

TienD zei

Ik heb nog nooit nagedacht over het maken van een cruise, maar jij beschrijft het heel aantrekkelijk. De storm (geen Thomas, maar toch...) raast hier om het OBD gebouw, en het is koud.

Anoniem zei

Met TienD ben ik het helemaal eens, je beschrijft je vakantie heel boeiend. Ik hoop dat je heerlijk uitgerust bent.
Ik ben jaloers op de zon die je hebt gehad. Hier is het grauw en kil.